En riktig sommarhelg!

Jag har ju varit lite långledig, torsdag-fredag-lördag-söndag, sen skulle jag varit ledig idag också, men det blir ett litet möte på jobbet i eftermiddag och en TBE spruta för Axel på morgonen. Ibland är det tur att man är ledig så man hinner med allt!
 
I lördags drog vi iväg till Vike bondemarknad, där gick vi runt och kollade på allt möjligt. När vi kom till smådjursmarknaden så var allt av intresse redan sålt, så inga nya hönor blev det och lika bra var väl det för vi har faktiskt fullt i hönshuset. Men oh vad sugen jag är på att ha några Brahmor!  Men de är dyra! 400:- styck ville de ha för en höna som inte är vuxen.... Ska fundera, om det går att göra plats så kan man ju köpa avelsägg och kläcka själv.
 
På hemvägen stannade vi till vid Sandbäckens loge, där Peter och jag träffades 18 juli 1998. Jösses vad tiden går! Lite igenväxt var det! Men oj vad skoj jag har haft där!
 
 
Vi var ett gäng som träffades och hade fester i Gårdsjö, sen åkte man vidare till Sandbäcken eller Hotellet i Hova om sommrarna, men även Stadshotellet eller Vickan i Karlskoga fick sig besök av oss. Så träffade jag Peter och vi har inte varit ifrån varann sedan dess! 
 
När vi åkte vidare så stannade vi till vid Skagern efter vägen. Hade vi haft badkläder hade det nog blivit ett dopp, det var varmare än jag trodde i vattnet! Barnen slängde av sig ganska snart och sprang runt i vattnet, Rickard ramlade, så jag antar att vi kan räkna honom som doppad! Vi andra badade bara fötterna!
 
 
 
 
Hade lätt kunnat stanna där några timmar, hade vi haft tiden så hade ju barnen kunnat bada och soltorkat. Men det var 45 minuter hemmifrån och vi var tvungna att åka hem för att hämta vatten åt korna. Det är ju torrt nu, så vi kan inte pumpa upp vatten badkarsvis. Och även om det gick så är det lite mycket för Peter att hinka. 
Jamen så är det, hursomhelst så gillade vi det och kommer nog åka tillbaka dit i sommar! Lite stenig botten bara!
 
I skrivande stund letar jag skär till fårsaxen, har inte någon stor framgång. Det lutar åt att vi måste köpa en ny fårsax. Har hittat ett set, men det ser lite annorlunda ut, är det inte rätt så finns det inte längre skär till vår modell som inte tillverkas längre. 
Dock så är det ingen panik, enligt lagar och regler så ska de klippas till hösten. Nu är det ju ändå försent, man bör inte klippa får på sommaren, då behöver de sin ull för att klara värmen. Fåren skall klippas en gång om året, gärna två. Men då på vårvintern före lammning och på tidig höst. Fåren mår inte dåligt av att ha tjock ull även om det kan se tråkigt ut, har de ull som lätt "kakar" sig så är det viktigare då det kan göra att ullen drar i huden och kan orsaka irritation. Nu kommer vi sikta på att klippa en gång snart, det blir svårare om de går långulliga och samlar bös i ullen, men man får planera in en svalare period (midsommar??hehehe) allternativt ha dem inne ett tag.
 
 
 
Visa fler inlägg