Dagens skolbussproblem! (femtielfte gången)

Ja då var det dags igen! 
 
Jo nu så är vägen lerig. Så bussen går sakta. Han hinner inte tillbaka till skolan och hämta nästa gäng som ska hem. 
Jag förstår problemet och vi har också tyckt det var tokigt att det ska komma två bussar till Stenåsen med en timmas mellanrum vissa dagar. För vår del kan syskonen vänta in varandra.
 
Nu kom busschaufören med detta förslag fast lite modifierat. Han vill att alla barnen ska åka med sena bussen ALLA dagar. Känns surt, de ska alltså vänta i skolan varje dag... Jag som gått ner i arbetstid för att de ska få vara hemma mer??!! Och Alice som mådde så dåligt av långa dagar! Tröstar mig med att det ändå inte blir lika långa dagar, dock mörkt när de kommer hem. Eller kommer de ändå senare? Kanske 16.00 som sexorna? Ja det måste jag nog kolla upp. Axel har ju slutat på fritids på eftermiddagarna, så han känner sig lite purken de dagar han måste stanna där(typ när det är halt) och Alice ska sluta till våren är det tänkt.
 
Nej, jag gillart inte. Jag förstår problemet med vägen. Vi är också rädda om vägen, men att bussen är för stor för vägen, att han riskerar  att köra fast, att han inte hinner med sina rutter och så vidare är ju något han borde ta med sin arbetsgivare. Det här är väl en utomordentlig anledning till att han ska kunna få en mindre buss? Om han kläckte till arbetsgivaren att det behövs!! Och Emma vill gärna åka med den tidigare bussen och kliva av i kvistbro som alla tångeråsabarn gjort tidigare. Då skulle det bli en buss mindre på morgonen också.
 
Vad gick fel? I åtta år har det funkat bra med skolbussen till våra barn, nu kan de plötsligt bara få skolskjuts om det är sommarväg??
 
Jag har semester, så nu ska jag lägga på ett kol med det jag skulle göra idag och sen hämtar jag barnen. För jag har sagt till dem att jag har semester och vi ska mysa hela veckan! 
 
(bildlånad från google)
Visa fler inlägg