Höstlov!

Jupp, det är höstlov och igår var planen bio. Vi bokade på morgonen och gjorde oss iordning för att åka, då fick Axel ett sån där ont i magen anfall som han får ibland. Ont så han vrider sig och intekan sitta still, springer på toa i skytteltrafik. Igår höll det i sig lite längre än det brukar, så vi kunde inte åka förstås. Framåt kvällen mådde han bra igen och idag är han helt återställd. Undra vad det kan vara? Jag läste på lite om magont på barn och inser att det är ganska vanligt i hans ålder, dock upplever jag inte honom som stressad, han är ju ett av våra lugna barn (jomen fysiskt vild), så jag vet inte. Vi får se vad det blir.
Barnen var besvikna såklart, men vi hade ett bra snack om att man inte rår för om man blir sjuk och så, sen laddade vi ner "Hotell Transylvanien" till TV:n och så fick de äta upp resterande Halloweengodis istället när Axel blev bättre på kvällen.
 
I väntan på att bli bättre så ville Axel sitta ute i en trädgårdsstol, det enda som hjälper enligt honom själv är frisk luft. Han ville inte vara själv, men jag tyckte att det var för kallt att bara sitta där. Så vi flyttade in en stol i hönsgården, så fick han sitta och titta medan jag fixade där.
 
 
Hönorna behövde fler sittplatser då de blivit några fler och en plats för nya isolerade vattenautomaten med värmeplatta, allt på höjden så att de har golvytan kvar. Fixar även en låg sittpinne som de kan ha på dagen om de vill, men jag fick ge mig då battreiet till skruvdragaren tog slut. 
 
 
En torrgran blev den nya långa sittpinnen, den var tydligen väldigt farlig. När jag kom med den så larmade hönorna och utrymde hönshuset. Hehe... Den övre pinnen kompletterade jag med en konsol och en bit läkt då jag inte hittade nån mer lång. Givetvis är högsta pinnen "Kalkonpinne". Hönorna verkar acceptera det. Kalkonerna växer fort och jag undrar dock hur länge till de flyger upp så högt så lätt??
 
 
Den vackra Silveruddsblå tuppen har mått dåligt några dagar. Det ar varit uppgörelser i hönsgården och jag tror han fått nån olycklig smäll, vi gav honom några dagar att repa sig, men det har inte gått bra.
 
 
Igår började kammen skifta i blått vilket inte är något bra tecken, så han fick fara till hönshimmlen.
Kvar på Tuppfronten är Creme Legbartuppen, Silver Maranen, Maximus och Columbus. Vilket nog är lagom till våra hönor. Silvermaranen nedan har tappat rösten! Låter bedrövligt när han försöker gala!! Antar att höns kan bli förkylda de med...
 
 
De är snygga våra tuppar! Columbus:
 
 
Creme Legbar Tuppen:
 
 
Har ingen aktuell bild på Maximus, men han är tjusig han med. Även om det syns att han är gammal nu.
Visa fler inlägg