Hönslördag!

Efter frukost så åkte jag och Peter iväg till Bauhaus och handlade osb skivor och isolering till sista väggen i hönshuset. Så nu ska vi göra klart väggen mot vedboden och dörren. 

Och klura på om det går att ha en liten lucka åt dem till vintern, så det inte kyler ut på direkten. Om man nu får ha dem ute. Hoppas kunna göra tak på en del av hönsgården, så kan de få lite extra svängrum!

Efter lite hemgjorda hamburgare till lunch så åkte Peter och hämtade havre till hönsorna, jag la mig på soffan och vilade bort det sista av migränen från igår som hängde kvar. Det funkade bra, nu är huvudet okej igen!

Så efter lite foderfix så åkte vi till Peters föräldrar och grävde upp en enorm vinbärsbuske åt hönorna. Eller hmm, grävde lite, sen startade Peter upp ECT traktorn.

Så blev det lite plantering i hönsgården. Vi testar att hägna in den med kompostgaller. Få se hur det går. Givetvis är det meningen att hönsorna ska få greja där, men den ska få rota sig först tänkte vi. Såg direkt en höna på fel ställe... hehe...

Kalkonerna har det gott hos oss. Det är lite skoj, de har liksom en egen ställning och ingår inte i rangordningen som hönskycklingarna. Natten till igår sov den minsta på högsta pinnen under tuppens vinge. Det är sååå konstigt! Men de är ju väldigt pipiga och det kanske triggar någon beskyddarinstinkt eller nåt? 


Jag har googlat kalkoner nu och det verkar som om vi har två kalkonhönor. Men vi får se, egentligen har jag ingen aning.

Visa fler inlägg