Kalkoner...

Ja, det var ju det här med kalkonerna. De är lite(mycket) besvärliga. De är så klumpiga, välter ut mat och vattenbehållare, river hönsnät, går iväg på fel ställen och är svåra att få in på kvällarna. Så jag satte ut en annons. Så gick det plötsligt bättre med dem under helgen. De hittar in på kvällen och man behöver bara valla lite. Så nu är jag redo att plocka bort annonsen. Fick lite skumma svar på den... säljer dem inte till vad som helst. 

Vi har sparat ägg ett tag nu, så fort Creme legbar äggen är kläckta så ska kalkonäggen in i kläckaren. Det var ju tanken liksom, att kläcka några till mat, men jag har tyckt det verkar så krångligt med kalkonkycklingar då man måste lära dem allt. Men så fick jag tipset att lägga i några hönsägg efter en vecka, så att de kläcks samtidigt, då lär hönskycklingarna kalkonerna allt de behöver veta!! 
Så nu samlar jag Maranägg. Blir förmodligen någon grönvärparblandning av dem, men det kan ju vara lite spännande!! Fler äggfärger!
(null)
Kan vara nåt barnvelderägg på bilden, de kan vara svåra att skilja. Har en maran som lägger liiite ljusare ägg och en barnvelder som lägger liiite mörkare ägg. 
Visa fler inlägg