(Freezing) Äggrapport!

Ja nu är det kallt!! -12,8 grader var det när vi vaknade! -16 har det visst varit i natt.
I hönshuset är det nu -5 grader. Jag har stängt luckan för fönstret vilket gör att det blev ganska mörkt åt dem, trots lysrör på dagen. Men jag hoppas att det hjälper mot kylan lite. Jag har instalerat en värmeplatta till vattenautomaten vilket verkar funka, det var inte fruset. Men de behöver ju mer vatten, så jag tinar och bär ut en extra varje dag iallafall. Får göra så nu när jag jobbar, är man ledig så är det ju bara att gå dit och fylla på. 
Men nu måste de väl ta ägguppehåll? Två ägg hämtade jag nu i morse. Troligtvis så blir det färre en period. Är det -5 i huset där de bor så borde de fatta att det är vinter! Hur som helst blir det svårt för oss att plocka ägg innan de fryser när vi jobbar hela dagar.
Apropå ägg! Från och med nu så kommer våra ägg i 18 pack. Det var dags att fylla på kartonger och 18 pack är lättare att få tag på otryckta samt får plats fler ägg i kylskåpet (fyller ut hela hyllan liksom). 40:- tar vi för ett 18 pack, 35:- för 15 pack, så det blir just ingen skillnad på äggpriset. 15 pack går att få om man vill, i mån av tillgång, jag kommer spara kartonger som kommer i retur men jag köper inga nya.
(null)
Sen har jag ju gått med i Kulturhönsföreningen! Det är ju superintressant att läsa om kulturhöns och raser som behöver skyddas! Själv har jag inga kulturhöns, jo Silverudds Blå är kulturhöns, men de har ingen tupp och jag har inte stambokfört dem. Vi har ju tyngre höns för att kunna använda dem hela vägen, ägg och äta överflödiga tuppar. Men det skulle vara kul att ha en stamboksbesättning nån gång. Kanske senare när vi vill ändra inriktning lite. Just nu vill jag satsa på Brahmorna lite. Även om det just nu verkar som jag aldrig kommer att få tag på guldsvartbandade!! Suck. Tänk om jag kunde få tag på ägg eller kycklingar! 
Fick ju post igår!!
(null)

Visa fler inlägg