Livet

Städar bilen inför årets semestertripp, blev ingen förra året ju. Ingen långvecka någonstans förstås utan en dagstur som vi gör ibland när vi har tid. Sovit borta har vi gjort en gång sedan Emma föddes för 14 år sedan. Så semester är vi inte bortskämda med, men å andra sidan så trivs vi hemma med varandra och våra djur.

(null)

Vi ska försöka (jag?) ta vara på tiden med varandra, hitta vidare i livet liksom. Jag kommer alltid vara MammaVeronica, men barnen blir större och det börjar bli dags att låta andra delar av livet få ta lite mer plats. 
Till hösten så får NurseCarlsson sin tid, dags att specialistutbilda sig. Tror att det även kommer gynna barnen då det är distansstudier, så de kommer kunna skippa fritids ganska mycket.(jo, barnen ingår i alla planer)
Fru Carlsson kommer också ta sin tid. Det är absolut dags att vårda makarnas tid. Bara för att man har fyra barn innebär inte det att man automatiskt har tid för varandra. Tvärtom. Det är mycket logistik. Väckarklockan ringer 04.20 och då är det en snabb kopp kaffe tillsammans innan barnen väcks och vi åker åt varsitt håll. I bästa fall har vi sms kontakt under dagen och någon kan sluta tidigare för att hämta tidigt. Händer dock sällan. Oftast är det jag som slutar senare som åker och handlar om det behövs och så ses vi hemma ca: 17-17.30. Då är det brådis med kvällsmaten, mackor blir det för det mesta, får inte Rickard äta senast 17 en jobbdag så orkar han inte äta alls utan somnar hungrig. Lunch får de 10.30 i skolan, så vi vill ju att han ska hinna äta.
Sen är det dusch och borsta tänder, en stund framför tv:n om de hinner. Mys står på önskelistan så det försöker jag/vi hinna, men våra barn som går upp så tidigt behöver i säng 19-19.30 på vardagar. De orkar inte upp till sina 12-timmarsdagar annars. De är oftast inget problem, de är ju så trötta.
Sen när barnen är i säng så blir det en djurrunda för mig och Peter. Det tar en stund och vi gillar det. Men sen är det läggdags, vi går ju upp tidigt vi med. 
Jag hoppas att under de här två åren med plugg kunna komma undan iallafall de galna morgontiderna, Peter kan ju åka lite senare om inga barn ska med och jag får ju pluggtid även om jag skickar dem med skolbussen 07.00. Kommer bli några resor till Linköping förstås, men bara ca:tre dagar per termin.
Sen får vi se, de blir ju större och kommer kunna åka buss själva tillslut. Då blir det lättare. Annars är ju våra tider helt galna inser jag. Inte konstigt att man är trött. När jag blir pigg igen så ska jag klura ut hur framtiden ska se ut. Vi ska ju orka till pension och det kan ju dröja.
Förlåt alla släkt och vänner som känner sig dissade, det är dock ingen som får mer eller mindre tid av oss. Lediga dagar brukar gå åt att komma ikapp med tvätt/städ, läkar/tandläkar besök och sånt i oändlighet. Och så blir de sjuka ibland/ofta.