Mår lite bättre, och så en ny höna!(hopp finnes)

Ja, idag tror jag det har vänt. Energin kommer tillbaka och jag orkar mer och mer.
Igår fick vi nys om en guldsvartbandad höna i närheten, så idag åkte vi och köpte henne, jag och Axel. Superfin ur avelsynpunkt, fin bandning och inget gult på halsen! Så vacker!! Och full med löss såg vi när vi kom hem. Nu var det ju nåt jag nästan räknat med efter alla lusfiorna vi dragit hem, så denna gång hade jag en plan för detta i förväg. Så nu är alla lusbon väck och hönan underredsbehandlad med rapsolja. Det funkade på de andra, så det ska väl funka på henne med tänker jag. 
Karantän såklart, även om de andra blev av med sina löss på direkten och inte fick återfall så vill jag inte chansa, man kan ju ha missat nåt lusbo och då får man börja om. Kollar de andra damerna flera gånger i veckan och hittills så har inga löss dykt upp. 
Karantän-huset/ungdomsgården är ju upptagen av kycklingar och kalkondamerna är inte snälla med hönor så denna gång fick det bli gamla grishuset. Fallfärdigt är det, men såhär års får det duga några dagar.
(null)
Jag booztar henne med lite kycklingstartfoder, min teori är ju att lusiga hönor är lite nedsatta. Så extra kräm i fodret i början får det bli.
Vi ska nog få ordning på henne.❤️
Men jag tycker det är dålig stil!! Jag kunde se att en del fjädrar var klippta, så jag misstänker att en del lusbekämpning varit på tapeten. Kan man inte bara säga det då? Jag hade gärna velat veta, kanske hade jag tagit hand om henne ändå nu när jag vet hur, men jag vet inte om jag velat betala... om hon inte blir lusfri så får hon ju inte flytta in hos de övriga.