Blöt höna! (Trött? När man tänker halva konversationen)

 
I går kväll i soffan:
 
Jag: Det är nog bara en blöt höna. (Tänker på kladdet jag trodde var ett krossat ägg)
Peter: Va??
Jag: Jo den yttre hönan(tänker på den som är utflyttad till tupphuset) var ju blöt, så det är ju inget konstigt om de inre är våta.
Nu tittar jag upp på Peter och ser hans min. Obetalbart. Och när man sen ska förklara vad man menar, det går ju inte. Total breakdown. Vi skrattade så tårarna sprutar. Blöta hönor och kraschade ägg. Det går ju inte att rädda upp. 
 
Nä asså, sååå trött nu! Det är så mycket stress nu, inlämningar och hemtentor på gång. Jobb och barnens skolgrejer, jul och födelsedagar som kommer. Så mycket som inte får glömmas bort och så poppar det upp våta hönor i huvudet.
 
Så jag bestämde mig för en slappardag. Måste det. Gick och la mig på sängen när barnen gått till bussen och somnade om på Peters kudde en timme, så trött var jag, brukar inte somna om så. Annars kör man ju dammsugaren samtidigt som man startar tvättmaskinen om man får en stund över. Jaja, jag vaknade ju, så jag hann det med.
Jag började med lunch och en löprunda på det. Lite syre till hjärnan. Som den fyrkantiga person jag är blev jag arg när coachen i lurarna presenterade 8 minutersintervaller när jag förväntat mig långlöp idag.... Jaja, jag gör som jag blir tillsagd och jag kom runt idag med. 4,35 km intervaller blev det, sen sprang jag resten hem och totalen blev 5,6 km på 45 min. Det går bättre och bättre. Kanske kan få lite tempo tillslut! Tonårs-dottern rynkar på näsan åt mina tights och tycker jag borde ha något mer neutralt(läs djurprint=tant). Well, jag gillar dem. Behöver dock nya inom kort då kroppen krymper. De behöver sitta kvar när man rör sig....
Blev sen lite speedad av ett anslag från kursansvarig, det är hemtenta nästa fredag och en ”testtenta” är upplagd på studentplattformen så man kan testa och hämta och lämna in. Gör det, skrev han. Samt att originaltexten kommer att likna den, så FÖRBERED. Med versaler, så det ska jag pyssla med i eftermiddag. Vore ju katastrof att sakna litteratur när man sitter där i tidspress. Ja jo, såklart hade jag gjort det ändå men... Mer panik är ju det här med Wi-Fi. Det får ju inte strula på fredag. 3 timmar har man. Det behöver man. Lämna in måste funka. Inget får strula vare sig när man hämtar sitt ”case” eller lämnar in.
För övrigt så är det kul nu!! Börjar kännas kul att vara sjuksköterska nu, och jag är mer inspirerad än någonsin, vill göra massor framöver!! Man får ju inspiration och ideér när man lär sig nytt, känner sig lite liten i organisationen dock. Så mycket som jag skulle vilja ändra och göra, men var börjar man?? Till våren blir det praktik, jag ska var på Rättspsyk, Mellringe. Ska bli så intressant! En del av psykiatrin som jag inte sett.