Today’s mission!(Hönsweekend)

Startade dage med att följa med Peter och hämta havre. Vi brukar köpa hos en lokal bonde, det funkar bra. Rickard var med och hjälpte till, de andra kidsen låg kvar hemma i soffan och myste. Vet inte varför, men på veckans enda sovmorgon så vaknade jag före klockan sex.
(null)

(null)
När det var klart åkte vi hem och kollade om kalkonerna var kvar, vi mötte nämligen en jakthund på vägen... Det hade gått bra och alla var välbehållna. 
Nästa på agendan var mocka ur hönshus nr 1. Jag skruvade ner allt och så bar vi ut garderoben med reden, så idag har de fått värpa ute, hehe... Gick så bra så.
(null)
När allt var utburet gick jag in och fixade käk, Peter blandade cement och tätade tröskeln i hönshus nr. 2. 
Lite stressad över tidsramen för dagen så började jag iallafall skyffla efter lunchen, han köra ut 5 kärror innan Peter tog över skyffeln och började lasta. Skönt, det var jobbigt nog att köra ut skottkärrorna, snabbt gick det när vi hjälptes åt.
(null)
(null)
Hmm, ja vi hann inte klart. Det ska borstas på väggarna och målas lite, men vårt nästa mission var att åka till vallokalen, så finliret får vänta. Men mat och vatten fick de såklart. 
Igår hittade vi en ruvhöna som gömt sig i hönshus nr 1, en av unghönorna, så nu kanske vi får några fler ägg framöver...
(null)
Och i ströt som vi skyfflade ut hittades en del gömda ägg... Trodde inte det var möjligt att gömma ägg där. Men jo, tydligen. Försöker minska den möjligheten nu när jag "bygger om". 
(null)
Och vad såg vi på väg hem från vallokalen då?? Jo:
(null)

(null)

(null)
Tur att det var en bit kvar hem till våra hönor!!
Visa fler inlägg